Začali sa XXX. Medzinárodné saleziánske športové hry PGSI

(Slovinsko/Ľubľana, 3. mája 2019) – V poradí 30. ročník hier sa začal v utorok 30. apríla a potrvá do nedele 5. mája. Slovinská Ľubľana momentálne hostí viac ako 950 mladých športovcov, 220 sprievodcov a trénerov a 150 domácich dobrovoľníkov. Účastníci pochádzajú zo 14 európskych krajín a Egypta.

PGS je skratka talianskeho názvu “Polisportive Giovanili Salesiane”, čo v preklade znamená Saleziánske športové hry. Písmeno I, podľa anglického slova “international”, doplňuje, že športové hry sú medzinárodné. Medzi tradičné športy, v ktorých si mladí prichádzajú zmerať svoje sily, patrí futbal, futsal, volejbal, stolný tenis a basketbal.

Účastníci hier už majú, okrem zápasov, za sebou otvárací ceremoniál a spoločnú večernú adoráciu. V piatok večer ich čaká tzv. EXPO, v ktorom športovci z jednotlivých krajín priblížia svoju kultúru ostatným a hry ukončí sobotňajší záverečný ceremoniál s vyhlásením výsledkov.

Ako sa zatiaľ darí našim dievčatám vo volejbale a chlapcom vo futsale sa dozviete TU.

Zdroj: www.laura-mladez.sk, pgsi2019.si

Každý váš dar investujeme do mladých

Saleziánske dielo je sieť saleziánskych stredísk, v ktorých denne tisíce ľudí trávi zmysluplný čas. Každý je vítaný. Váš pravidelný mesačný príspevok využijeme pre správny rozvoj vašich detí. Pomôže nám tiež rozvíjať športové, kultúrne, sociálne a duchovné aktivity pre mladých, rodičov a aj našich najstarších.