Medzinárodné saleziánske športové hry: Máme zlato!

(Krakov, 30. apríla 2018) – V sobotu 28. apríla sa začal XXIX. ročník Medzinárodných saleziánskych športových hier PGSI 2018. Poľský Krakov privítal tento rok rekordných 21 krajín, dokonca aj športovcov z Brazílie. Slovensko zastupuje 120 členná výprava mladých, ktorí nás budú reprezentovať vo futsale a volejbale.

Deň piaty (2. mája 2018)

Dnes sa skončili XXIX. Medzinárodné saleziánske športové hry PGSI 2018. Semifinálové doobedňajšie zápasy rozhodli, kto zo Slovákov postupuje ďalej. Zvyšné tímy využili svoj čas na prehliadky mesta a samozrejme na nákupy.

Medzi naše najväčšie športové úspechy patria:

1. miesto – futsal/staršie dievčatá 1. miesto – futsal/najstarší chlapci

Večer sme zažili záverečný ceremoniál, kde odovzdali výherným trom miestam trofeje a dary.

Ďakujeme za podporu a hlavne našim športovcom, ktorí slušne a úspešne reprezentovali saleziánskych mladých zo Slovenska. 

Deň štvrtý (1. mája 2018)

Dnes to bolo o bojovnosti a dokonca máme aj nejaké zranenia. Veríme, že nebudú mať dlhšie následky. Dievčatá sú jasné finalistky vo futsale. U mladších futbalistov máme, tak isto ako u starších, ešte jednu žijúcu nádej. Ak zajtra doobeda vyhráme, máme isté finále.

Večer sme boli pozrieť chrám Božieho milosrdenstva, kde boli pre všetkých športovcov pripravené svedectvá a adorácia.

Doteraz naši športovci bojovali a budú určite aj zajtra.

Deň tretí (30. apríla 2018)

Postupové nádeje sú nám dnes bližšie. Všetkým našim skupinám (futsal chlapci, futsal dievčatá, volejbal) sa poradilo postúpiť zo základných skupín. Na zajtrajší deň sa treba pripraviť, preto máme voľné poobedie.

Prišla ponuka od našich dobrovoľníkov na prehliadku mesta. Vybrali sme si Wawel a možnosť ísť sa povoziť loďkou.

Večer sme sa stretli konečne celá Slovenská výprava na záver dňa. Zhodnotili sme doterajší priebeh a očakávame zajtrajšie vyraďovacie zápasy.

Zajtra sa to bude lámať, tak nám držte palce.

Deň druhý (29. apríla 2018)

Prvý športový deň je za nami. Zažili sme výhry ale aj prehry. Tu sú niektoré výsledky:U19 Slovensko 9:1  Belgicko GankU15 Slovensko 3:5 Valencia U15 B Slovensko 4:6 Belgicko Dievčatá futsal 22:0

Výsledky môžete priebežne sledovať na: http://salos.donbosco.pl/en/soccer-boys-cat-a/.

Dnešný deň sme sa stretli po prvýkrát všetky krajiny na jednom mieste. Miestom stretnutia bol kostol, následne sme sa v zástupe presunuli na otvárací ceremoniál. Tieto okamihy sú sprevádzané skandovaním, piesňami daných krajín a rôznymi inými prejavmi, ktoré iba mladí môžu vymyslieť.

Otvárací program sprevádzali príhovory zo saleziánskeho sveta, ale aj príhovor prezidenta hier, ktorý v zastúpení prečítal minister. Tanečná skupina a videovstupy spestrili program, ktorý nakoniec slávnostne otvoril aktuálny ročník PGSI 2018.

Deň prvý (28. apríla 2018)

Dnes sme pricestovali a ubytovali sme sa. Po zoznámení sa s dobrovoľníkmi a večeri nasledovalo stretnutie s trénermi. Cesta sem nebola až taká dlhá, ale zato namáhavá a potrebujeme si dnes ešte odpočinúť. Zajtra nás čakajú prvé zápasy v skupinách a otváracích ceremoniál.

Informoval: Radovan Rumanovič SDB

Každý váš dar investujeme do mladých

Saleziánske dielo je sieť saleziánskych stredísk, v ktorých denne tisíce ľudí trávi zmysluplný čas. Každý je vítaný. Váš pravidelný mesačný príspevok využijeme pre správny rozvoj vašich detí. Pomôže nám tiež rozvíjať športové, kultúrne, sociálne a duchovné aktivity pre mladých, rodičov a aj našich najstarších.