V Nitre vzniklo v poradí 29. stredisko saleziánov spolupracovníkov na Slovensku

(Nitra, 15. októbra 2014) – Saleziánska rodina v Nitre dostala 10. októbra 2014 veľký dar v podobe nového strediska saleziánov spolupracovníkov (ASC).

Za účasti všetkých členov provinciálnej rady ASC, provinciálneho vikára dona Jána Martišku SDB a sr. Edity Štefkovičovej – členky provinciálnej rady FMA zodpovednej za saleziánsku rodinu, prečítal provinciálny koordinátor ASC Anton Horvát dekrét o založení strediska a prijal prísľuby dvoch nových členov, manželov Froncových. Stalo sa tak počas slávnostnej svätej omše v Kostole sv. Gorazda. Všetci saleziáni spolupracovníci si potom obnovili svoj prísľub a dostali do rúk nový Projekt apoštolského života.

Delegátkou strediska sa stala sr. Eva Pullmannová FMA. Nové nitrianske stredisko má 10 spolupracovníkov s prísľubmi, 5 ašpirantov, 2 predašpirantov a bude fungovať pri diele sestier saleziánok v Nitre.

Slávnosť pokračovala agapé v miestnom pastoračnom centre. Spolupracovníci si spomedzi seba zvolili miestnu radu. Úlohu koordinátorky prijala Terézia Ažaltovičová.

Novootvorené stredisko je v poradí dvadsiatym deviatym strediskom na Slovensku a štvrtým pri sestrách saleziánkach.

Zdroj: www.salezianky.sk

Každý váš dar investujeme do mladých

Saleziánske dielo je sieť saleziánskych stredísk, v ktorých denne tisíce ľudí trávi zmysluplný čas. Každý je vítaný. Váš pravidelný mesačný príspevok využijeme pre správny rozvoj vašich detí. Pomôže nám tiež rozvíjať športové, kultúrne, sociálne a duchovné aktivity pre mladých, rodičov a aj našich najstarších.